Om C4-Open

 

Snart är det återigen dags att slå upp portarna till Skandinaviens trevligaste evenemang för skalamodeller. Som vanligt är vårt mål att kunna erbjuda besökarna en förstklassig utställning/tävling med många objekt, en diger hobbymarknad, samt SIG:ar och föreningar som fyller borden.

Vi kan vidare locka med intressanta föredrag, ett välfyllt prisbord för de tävlande och naturligtvis lördagskvällens samkväm – för många helgens höjdpunkt med sin perfekt avvägda mix av trevligt umgänge, modellsnack och mat och dryck.

Lite om vår historia:

C4-OPEN startades 1991 av föreningen Kristianstad Modellbyggare med Johan Nordh i spetsen. Evenemanget avhölls med stor framgång på Länsmuseet i Kristianstad. Man hade redan från början tagit hjälp av modellbyggrkolektivet i Malmö. Efter tre framgångsrika år i Kristianstad kände föreningen där att dom inte riktigt orkade mer. Evenemanget flyttade då ner till Malmö och Malmö Teknik och Sjöfartsmuseum. Här har det avhållits sedan dess. Evenemanget har förändrats och utvecklats under åren som gått. Både tävlingsdelen och försäljardelen har vuxit rejält. Andra delar av evenemnaget är dess SIGar (Special Interest Group) där modeller inom ett vist tema ställs ut utom tävlan. Även föreningar från Sverige och utlandet brukar finnas på plats och visa upp sig. Evenemnaget lockar idag besökare, försäljare, föreningar och deltagare från flera länder. C4-OPEN är känt för sin gemytliga stämmning och profesionella genomförande.

Idag är C4-OPEN definitivt ett av dom allra största och mest kända evenemangen för modellbyggare i Skandinavien.

Välkommen!