Om C4-Open

 

Snart är det återigen dags att slå upp portarna till Skandinaviens trevligaste evenemang för skalamodeller. Som vanligt är vårt mål att kunna erbjuda besökarna en förstklassig utställning/tävling med många objekt, en diger hobbymarknad, samt SIG:ar och föreningar som fyller borden.

Vi kan vidare locka med intressanta föredrag, ett välfyllt prisbord för de tävlande och naturligtvis lördagskvällens samkväm – för många helgens höjdpunkt med sin perfekt avvägda mix av trevligt umgänge, modellsnack och mat och dryck.

Lite om vår historia:

C4-OPEN startades 1991 av föreningen Kristianstad Modellbyggare med Johan Nordh i spetsen. Evenemanget avhölls med stor framgång på Länsmuseet i Kristianstad. Man hade redan från början tagit hjälp av modellbyggrkolektivet i Malmö. Efter tre framgångsrika år i Kristianstad kände föreningen där att dom inte riktigt orkade mer. Evenemanget flyttade då ner till Malmö och Malmö Teknik och Sjöfartsmuseum. Här avhölls evenemanget fram till och med år 2018 då museet stängdes tillfälligt för renovering och ombyggnad. Efter ett fantastiskt samarbete med museet som under alla år varit en mycket god samarbetspartner var det alltså dags för något nytt.

Från och med år 2019 avhålls C4-OPEN på Kockums Fritid i Malmö, en fritids och konferensanläggning inte så långt (400m) från den gamla lokalen. C4-open är samma evenemang med utställning och försäljare, men nu med tillgång till både restaurang och parkering i anslutning till våra lokaler.

Evenemanget har förändrats och utvecklats under åren som gått. Både tävlingsdelen och försäljardelen har vuxit rejält. Andra delar av evenemnaget är dess SIGar (Special Interest Group) där modeller inom ett vist tema ställs ut utom tävlan. Även föreningar från Sverige och utlandet brukar finnas på plats och visa upp sig. Evenemnaget lockar idag besökare, försäljare, föreningar och deltagare från flera länder. C4-OPEN är känt för sin gemytliga stämmning och profesionella genomförande.

Idag är C4-OPEN definitivt ett av dom allra största och mest kända evenemangen för modellbyggare i Skandinavien.

Välkommen till Kockum Fritid i Malmö och C4-OPEN!