Tävlingsregler

 

Anmälan

Du ska anmäla dina modeller till tävlingen i god tid (senast 14 dagar innan tävlingen). Anmälningsformulär finns här på hemsidan. Om du är osäker på hur många modeller du får färdigt till tävlingen, så är det lika gott att anmäla mer än du får med dig. Det är lättare för oss att stryka modeller som inte blev färdiga än att lägga till modeller i efterhand. Varje tävlande får ställa upp med obegränsat antal modeller, men modeller som tidigare vunnit pris på C4-Open får bara delta utom tävlan.

Modellspecifikation

En modellspecifikation ska fyllas i till varje tävlande objekt. Det är viktigt att vara noga när du fyller i specifikationen, då den ger domarna viktig information gällande klassindelning samt ditt bygge. Om du valt utökad bedömning är det viktigt att noggrant beskriva vad som gjorts med modellen under upplysningar om bygget. Vad du skriver där ligger till grund för bedömningen av svårighetsgrad.

Incheckning

Modellerna måste vara incheckade till tävlingen senast lördag kl 12:00, annars stryks de ur tävlingen. Domarbedömning görs på lördagskvällen. Om du har synpunkter på domarnas bedömning ska du kontakta huvuddomaren.

Förbehåll:

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att utesluta tävlingsbidrag som kan väcka anstöt hos publiken. Sammanslagning/delning av klasser: Tävlingsledningen äger rätt,att vid behov slå samman eller dela klasser, utan att vidtala tävlande. Domarnas bedömningsutslag är slutgiltigt och kan ej överklagas.